Digitālās nedēļas pasākumi

No 21. līdz 25. martam visā Latvijā jau trīspadsmito reizi norisinās Eiropas Digitālā nedēļa. Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) ir apkopojis plānotās aktivitātes pilsētā – plašu bezmaksas pasākumu klāstu digitālo prasmju uzlabošanai un attīstīšanai. Šogad pasākumi noritēs gan klātienē, gan tiešsaistē atbilstoši visiem epidemioloģiskās drošības noteikumiem. Tādējādi Digitālās nedēļas pasākumus varēs apmeklēt visi interesenti. Kopējais Digitālās nedēļas piedāvājums Jelgavā skatāms šeit.

Tiem, kas ir pieraduši pie tiešsaistes formāta un tas ir kļuvis par daļu no ikdienas – jaunieši, pedagogi, uzņēmēji un citi interesenti – varēs atrast sev aktivitātes šajā formātā. Savukārt klātienes un individuālās nodarbības būs vairāk piemērotākas senioriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

ZRKAC piedāvās seminārus par mājas lapu veidošanu un sociālo tīklu mārketingu, nodarbības senioriem par e-pasta izveidi un lietošanu, darbnīcu jauniešiem par CV izveidi, visiem interesentiem aktuālo informāciju par riskiem un apdraudējumiem internetā, kā arī organizēs individuālās konsultācijas par dažādiem jautājumiem saistībā ar informācijas meklēšanu, portāla Latvija.lv izmantošanu un citām praktiski noderīgām lietām. Ar visu ZRKAC piedāvājumu var iepazīties šeit.

Vērtīgas konsultācijas un nodarbības piedāvā arī Digitālās nedēļas partneri. Jelgavas Sabiedriskais centrs izglītos jauniešus, seniorus un cilvēkus ar īpašām vajadzībām, Jelgavas tehnikumā devīto klašu skolēni varēs iepazīties ar izglītības piedāvājumu, kā arī vairāk uzzināt par dažādām tehnoloģijām – 3D printera, 3D pildspalvas un VR briļļu darbību.

Jelgavas Pilsētas bibliotēka (JPB), kā ierasts, aktīvi iesaistās iedzīvotāju digitālās pratības stiprināšanā. JPB un tās filiāles piedāvās konsultācijas par bibliotēkas resursu un pakalpojumu izmantošanu, individuālās un grupu nodarbības par viedtālruņu izmantošanu, attaisnoto izdevumu dokumentu pievienošanu EDS sistēmai, tiešsaistes rīku izmantošanu, kā arī organizēs mācību stundu skolēniem un pedagogiem par bibliotēkas resursu izmantošanu mācībās (7.-12. kl.) un karjeras jautājumiem “Iepazīsti profesijas digitāli” (8.-12. kl.).

Atbilstoši ES Digitālās Desmitgades Kompasa mērķiem 2022. gada Digitālajā nedēļā Latvijā katrai dienai paredzēta cita tēma: 21. martā – digitālo prasmju memoranda prioritātes Latvijā, 22. martā – prasmes biznesam un nodarbinātībai, 23. martā – pakalpojumi un digitālā identitāte, 24. martā – drošība un kritiskā domāšana, 25. martā – prasmes un infrastruktūra. Vairāk informācijas šeit.

Šogad Eiropā plānots organizēt Digitālās nedēļas, kas norisināsies no 14. marta līdz 14. aprīlim. To laikā būs iespējams sekot līdzi atklāšanas un noslēguma pasākumiem, dažādiem konkursiem, testiem un piedalīties tiešsaistes pasākumos. Vairāk informācijas šeit.

Atgriezties