Pirmsdzemdību kursi "Topošo vecāku skola" (tiešsaistē)

Nodarbību laikā tiks apskatītas šādas tēmas:

PIRMSDZEMDĪBU LAIKS - Emocionālā sagatavošanās dzemdībām, gaidību laika grūtības un kā ar tām sadzīvot.

SAGATAVOŠANĀS DZEMDĪBĀM - Dzemdību periodi, gaita, priekšvēstneši. Iespējamās manipulācijas dzemdībās. Izvēle attiecībā uz dzemdību vietu. Dabisku dzemdību priekšrocības. Partnera loma ģimenes dzemdībās. Dzemdību pozas.

SAGATAVOŠANĀS DZEMDĪBĀM - Elpošana. Atslābināšanās tehnikas.

ZĪDĪŠANA - Barošanas pozas un satvēriens. Kā zināt, ka piena pietiek, ko darīt, ja nepietiek. Barošanas biežums, un kā pateikt, ka bērns ir paēdis. Mīti un patiesība par “treknu” un “liesu” pienu. Mātes uzturs zīdīšanas laikā. Cik ilgi zīdīt un kā beigt zīdīšanu.

JAUNDZIMUŠĀ APRŪPE - Kā pareizi pieskarties, celt un turēt mazuli. Apģērba izvēle. Jaundzimušā vannošana un higiēna. Biežākās vecāku kļūdas bērnu aprūpē un kā no tām izvairīties.

PĒCDZEMDĪBU LAIKS - Sievietes emocionālā pasaule agrīnajā pēcdzemdību periodā. Saikne ar jaundzimušo māmiņai un tētim. Pēcdzemdību medicīniskie robežstāvokļi (fiziskie un emocionālie) un kur meklēt palīdzību.

Nodarbības norisināsies tiešsaistē un ir obligāta iepriekšēja pieteikšanās, vietu skaits ir ierobežots! Pieteikšanās un papildus informācija par plānotajām aktivitātēm, zvanot uz tālr.: 63012158.

rakstot uz e-pastu: talakizglitiba@zrkac.jelgava.lv.

 

Atgriezties