#DigiDIENA 2023 Zemgales reģiona pedagogiem

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs sadarbībā ar izglītības un tehnoloģiju uzņēmumiem 13. martā oranizēja pasākumu – “#DigiDIENA 2023 Zemgales reģiona pedagogiem”. Iepriekšējo gados jau ierastā E-prasmju diena pedagogiem šogad tika pie jauna nosaukumuma – “#DigiDIENA 2023 Zemgales reģiona pedagogiem”, kā arī nedaudz mainīta formāta, taču mērķis – pedagogu digitālo prasmju pilnveide digitālo ierīču un tehnoloģiju izmantošanā mācību satura plānošanā un īstenošanā, palika nemainīgs. Jāpiebilst, ka pēc ilgāka pārtraukuma pasākums notika klātienē, Svētes ielā 33, taču interesentiem, kam nebija iespējams to apmeklēt klātinē, tika nodrošināta tiešraides translācija.

Digitālo tehnoloģiju dienā pedagogi varēja gūt iedvesmu un zināšanas par šī brīža aktualitātēm digitālo tehnoloģiju izmantošanā ikdienā un mācību procesā. Lai paplašinātu savu redzeloku, dalībnieki varēja iepazīties ar kanādieša Fabiana Kleina (SmartClass by Robotel pārstāvis) idejām par veiksmīgas mācību stundas formulu un to, kā panākt skolēnu ieinteresētību, kā arī iesaisti mācību procesā. Jelgavas digitālā centra vadītāja Ilze Āboliņa dalījās ar saviem novērojumiem par to, kādi ir digitalizācijas izaicinājumi izglītības nozarē.

Par komunikācijas un digitālā higiēnas nozīmi sociālajos tīklos, kā arī digitālo rīku prasmīgu un atbildīgu izmantošanu mācībās un ikdienā stāstīja SIA “Tomega mārketinga speciālists” Valters Ivanāns. Šis un tas par mākslīgo intelektu ir dzirdēts, kas no tā visa atbilst patiesībai, kas ir izdomājums? Atbildes uz jautājumiem par to, kas tad īsti ir mākslīgais intelekts, kāpēc tas ir tik aktuāls temats un kā to izmantot, sniedza Agnis Škuškovniks, Datu drošības tehnoloģiju eksperts, “Alberta Koledža” docents un Mācību centra “Laipa” lektors.

Raimonds Šastakovičs, Samsung Mobilo risinājumu biznesa klientu vadītājs un Raivis Kalniņš, Samsung Displeju risinājumu klientu vadītājs klātesošos iepazīstināja ar to, kā izmantojot viedos rīkus, var sagatavot interaktīvu un iekļaujošu mācību stundu.

Kā vienkārši modernizēt mācīšanu un mācīšanos, domājot par ilgtermiņa perspektīvām, atbildību par vidi, energoefektivitāti un ilgstpēju nākotnes skatījumu,  stāstīja Larisa Veinberga, Epson Europe B.V., Business.

Dalībniekiem, kas pasākumu apmeklēja klātienē, bija iespēja prakstiski aplūkot un izmēģināt konkrētus IT uzņēmumu – SIA “Tomega”, SIA “REVERIE Trading Group”, SIA “Saint-Tech”, SAMSUNG, EPSON produktus un tehnoloģiskos risinājumus, ko izmantot sākot no pirmsskolas līdz pat vidusskolas posmam. Paldies partneriem un zinošiem lektoriem, kas ļāva gūt iedvesmu un palašināt savu redzesloku, ienirstot digitālajā pasaulē.

 

Galerija

#DigiDIENA 2023 Zemgales reģiona pedagogiem
Atgriezties