Aicinām pieteikt dalību tehnikas un inovāciju festivālā “Mehatrons 2023”

Norises vieta un laiks: 9. septembris plkst. 10.00-15.00, Jelgava, Pasta sala.

Lai popularizētu metālapstrādes un mašīnbūves nozari, izglītības un karjeras iespējas tajā, tehnikas un inovācijas produkciju, aicinātām pieteikties tehnikas un inovāciju festivālam “Mehatrons 2023”, kas notiks jau piekto, apvienojot sevī Inženieru dienas un Metāla svētkus.

Gaidīsim pieteikumus no Jelgavas un Zemgales uzņēmumiem, kuru ražošanas procesi saistīti ar metālapstrādes nozari un inženiertehniskajām profesijām.

Pieteikumi tiek gaidīti no augstskolām un profesionālās un vidējās izglītības iestādēm, lai popularizētu izglītības iespējas inženierzinātņu programmās un rosinātu bērnos un jauniešos interesi par tehnisko jaunradi, robotiku, konstruēšanu un eksperimentiem.

Savukārt prezentēt savus izstrādājumus un jaunrades darbus aicināti amatnieki, biedrības, tehniskās jaunrades skolas un pulciņi.

Pieteikumus lūdzam iesūtīt līdz 25. augustam, norādot organizācijas nosaukumu, kontaktinformāciju un īsu stenda aprakstu.

  • Uzņēmēji un amatnieki aicināti pieteikties rakstot e-pastu uznemejdarbiba@zrkac.jelgava.lv vai zvanot 63012155, 28342419.
  • Izglītības iestādes, biedrības un tehniskās jaunrades skolas aicinātas pieteikties rakstot e-pastu talakizglitiba@zrkac.jelgava.lv vai zvanot 63012159, 29222737.
  • Izgudrotājiem būs iespēja pieteikties dalībai  Izgudrojumu un inovāciju izstādē “Minox Zemgale 2023” rakstot e-pastu uznemejdarbiba@zrkac.jelgava.lv vai tālruni 63012155, 28342419.
  • Metinātāju profesionālās meistarības konkurss (Nolikums), iepriekšēja pieteiktšanās līdz 7. septembrim, aizpildot pieteikumu elektroniski. Dalībnieku skaits ierobežots. Informācija par pieteikšanos, rakstot e-pastu metalapstrade@zrkac.jelgava.lv vai zvanot 27800576.

Pasākumā būs Masoc TehnoBuss – mobila demonstrāciju laboratorija ar pilnas funkcionalitātes tehnoloģiskajiem stendiem un automatizētas apstrādes darba galdiem: demonstrējumi, izmēģinājumi, informācija par mācību un karjeras iespējām inženierzinātnēs.

Robotikas darbnīcas bērniem un jauniešiem – nāc un uztaisi savu robotu! STEM brīvdabas darbnīcas bērniem un jauniešiem, Miniphanomenta izzinošu eksperimentu stacijas bērniem.

ZRKAC pieaugušo izglītības mācību gada atklāšana un iespēja uzzināt par piedāvājumu profesionālajai un personības izaugsmei - kursiem, semināriem, konsultācijām.

Notiks Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu metālapstrādes un mašīnbūves nozares audzēkņu profesionālās meistarības konkurss, kā arī norisināsies dabaszinātņu skolotāju radošo ideju konkurss “Zinātne uz skatuves”.
 

Atgriezties