Aicinām pieteikties dalībai izgudrojumu un inovāciju festivālā MINOX ZEMGALE 2023

2023. gada 9.septembrī Jelgavā, Pasta salā notiks izgudrojumu un inovāciju festivālā MINOX ZEMGALE 2023. Aicinām ikvienu, kurš kaut ko ir izgudrojis, pieteikties ar savu izgudrojumu dalībai pasākumā. Dalībai nav ne vecuma, ne arī citu ierobežojumu, ne arī dalības maksas.

Šajā pasākumā ar saviem izgudrojumiem var piedalīties jebkurš cilvēks Latvijā, neatkarīgi no stāvokļa sabiedrībā un nodarbošanās, sākot no diviem gadiem bez vecuma ierobežojuma. Tātad, aicinām piedalīties gan zinātniekus un uzņēmējus, gan mājsaimnieces, mazdēlus un mazmeitiņas ar savām omītēm un opīšiem, kā arī studentus, skolēnus, mammas un tētus.

Pieteikumus sūtīt uz e-pastu: uznemejdarbiba@zrkac.jelgava.lv līdz 25.08.2023.

Pieteikumā vēlams norādīt:

  • Dalībnieka/u  vārdu, uzvārdu;
  • izgudrojuma nosaukumu;
  • īsu izgudrojuma aprakstu;
  • cik liela platība (kvadrātmetros) nepieciešama;
  • vai būs nepieciešams elektrības pieslēgums – (Ja jā - kāda strāva nepieciešama)

Lai iedrošinātu ikvienu piedalīties - daži piemēri:

…mamma redz, ka viņas mazākā meitiņa, krāsojot bilžu grāmatu, izmanto neredzētu, jaunu paņēmienu šī darba veikšanai. Kopā ar meitu, mamma piedāvā šo jauno paņēmienu “MINOX” izstādei.

…students, klausoties profesora lekciju par kādu problēmu, iedomājas pieminētās problēmas pilnīgi jaunu, līdz šim neizmantotu risinājumu. Izgudrojums !!! Eureka !!!

…mazdēls spēlējas ar vectēva garāžā atrastu vecu “uzparikti”, kurai viņš ir pielicis citu detaļu tā, ka izveidojas pilnīgi jauna pielietojuma instruments. Vecaistēvs kopā ar mazdēlu piedalās izgudrojuma izstādē, kā izgudrojuma līdzautors sava mazdēla-autora izgudrojuma demonstrēšanā.

Pasākuma laikā notiks konkurss izstādes dalībnieku vidū, kur uzvarētājus noteiks apmeklētāju balsojums.

Pasākuma mērķis - veicināt izgudrotājdarbību un panākt, lai uzņēmēji, izgudrotāji un zinātnieki atrastu saskarsmes punktus, kuru rezultātā tiktu radīti jauni tehniskie risinājumi, inovatīvi produkti vai veidoti pakalpojumi un sekmēta izgudrojumu ieviešanu dzīvē. Šo pasākumu organizē Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC), to atbalsta LBTU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa (TEPEK).

Šajā gadā, “Minox Zemgale-2023” ietvaros, ar Projekta Nr. LVIII-068 “Zemgales uzņēmējdarbības vides attīstība un uzņēmēju konkurētspējas veicināšana”/ SMEPRO 2/ atbalstu, plānota inovatīva meistarklase “Eksperimentāla un inovatīva pieredze gastronomijas nozarē”.  

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.

 

Atgriezties