Kursu nodarbības pie šefpavāra Ingmāra Ladiga

2012. gada 6. novembrī NBS Jūras spēku kokiem (pavāriem uz kuģiem), kuri Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā apgūst mācības programmā „Pavārmākslas pamati” (159 mācību stundas), bija iespēja mācīties pie Ingmāra Ladiga - restorānu „Ladigs cafe” un „Ostas skati” šefpavāra, TV raidījuma „Mūsdienu Latvijas garša” labākā pavāra titula ieguvēja 2012 gadā.

Katram topošajam kokam bija iespēja izmēģināt vārīt bezčaulas olu, gatavot Holandes mērci, Islandes omāru biezzupu ar saldo krējumu, svētku pīles cepeti ar apelsīnu mērci un rīsiem un šokolādes pudiņu. Ēdienu gatavošanas laikā šefpavārs I. Ladigs uzsvēra un praktiski demonstrēja ēdienu gatavošanas kultūru, dalījās pieredzē par dažādu garšu kombinēšanu ēdienos un garšvielu izmantošanu.

Savu darbinieku mācības vēroja kuģa komandieris Pēteris Subbota un atzina, ka ēdienkartes daudzveidīgums ir ļoti būtisks un izteica cerību, ka topošie koki ienesīs jaunas vēsmas ēdināšanā un iespējams, ka gatavos arī kādu no šiem ēdieniem sava kuģa apkalpei.

Kursu dalībnieki ļoti augstu novērtēja šo iespēju, jo, kā tie atzina „tā bija īsta meistarklase” un šīs nodarbības ir devušas daudz vairāk nekā varēja iedomāties - gan zināšanas, gan jaunas atziņas un iemaņas, gan motivācija radošai pieejai, gan uzzināti dažādi pavārmākslas noslēpumi.

Atgriezties