ZRKAC notiks karjeras pasākums par profesionālās izglītības iespējām

7. martā plkst. 15.00–17.15 Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) aicina 9. klašu skolēnus, vecākus un pedagogus apmeklēt karjeras pasākumu “Domājot par profesionālo izglītību…”, lai iepazītos ar dažādu profesionālās izglītības iestāžu piedāvājumu un gūtu skaidrību par mācību turpināšanas iespējām.

Karjeras pasākumā tiks pārstāvētas deviņas profesionālās izglītības iestādes, kas Jelgavas devītklasnieku vidū iemantojušas vislielāko interesi. Gatavojoties pasākumam, tika aptaujāti visu Jelgavas skolu 9. klašu audzēkņi ar lūgumu norādīt profesionālās izglītības iestādes, kas viņiem mācību turpināšanai šķiet vissaistošākās.

Pamatojoties uz skolēnu izvēli, pasākumā piedalīsies pārstāvji no Jelgavas Tehnikuma, Jelgavas Amatu vidusskolas, Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Rīgas Valsts tehnikuma, RTU Olaines Tehnoloģiju koledžas, Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas, Ogres Tehnikuma un Zaļenieku Komerciālās un amatniecības vidusskolas. ZRKAC klātienē būs iespēja satikt šo skolu pārstāvjus un uzdot sev interesējošos jautājumus, gūstot informāciju par izglītības iestāžu mācību piedāvājumu un uzņemšanas nosacījumiem.

Šis pasākums ir turpinājums 2023. gada rudenī īstenotajam semināram “Domājot par vidusskolu, svarīgi zināt…”, kurā bija iespēja noskaidrot vidējās izglītības ieguves iespējas Jelgavā. Ņemot vērā vecāku izrādīto interesi arī par profesionālās izglītības iestāžu piedāvājumiem, ZRKAC organizē šo pasākumu, lai palīdzētu viest skaidrību un sniegtu visaptverošu informāciju par mācību iespējām pēc 9. klases.

“Domājot par profesionālo izglītību…” paredzēts kā atvērtā veida pasākums, uz kuru interesenti 7. martā aicināti ierasties jebkurā sev ērtā brīdī no plkst. 15.00 līdz 17.15. Pasākuma norises laiks īpaši ir ieplānots pēcpusdienā, lai to varētu apmeklēt gan skolēni, gan arī vecāki un pedagogi.

Pasākuma norises vieta – ZRKAC, Svētes iela 33, Jelgava. Dalība tajā ir bez maksas, un apmeklētāji ir aicināti iepriekš pieteikties.

Pieteikšanās: zvanot pa tālruni 63012163 vai rakstot uz e-pasta adresi liga.damberga@zrkac.jelgava.lv.

Atgriezties