Jelgavas 9. klašu skolēni noskaidro profesionālās izglītības iespējas

7. martā Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika karjeras pasākums “Domājot par profesionālo izglītību…”, kurā 9. klašu audzēkņi un vecāki vienkopus varēja satikt astoņu profesionālo izglītības iestāžu pārstāvjus, lai noskaidrotu mācību iespējas pēc pamatskolas absolvēšanas.

Karjeras pasākumā tika pārstāvētas astoņas profesionālās izglītības iestādes, kas Jelgavas devītklasnieku vidū iemantojušas vislielāko interesi. Gatavojoties pasākumam, tika aptaujāti visu Jelgavas skolu 9. klašu audzēkņi ar lūgumu norādīt profesionālās izglītības iestādes, kas viņiem mācību turpināšanai šķiet vissaistošākās.

Pasākumā piedalījās pārstāvji no Jelgavas Tehnikuma, Jelgavas Amatu vidusskolas, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Rīgas Valsts tehnikuma, RTU Olaines Tehnoloģiju koledžas, Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas, Ogres Tehnikuma un Zaļenieku Komerciālās un amatniecības vidusskolas.

Dalībniekiem bija iespēja satikt gan minēto izglītības iestāžu pedagogus, gan arī audzēkņus, noskaidrojot interesējošus jautājumus un gūstot informāciju par izglītības iestāžu mācību piedāvājumu, kā arī uzņemšanas nosacījumiem.

Pārstāvētās izglītības iestādes klātesošajiem bija sagatavojušas daudzveidīgas aktivitātes, kas raksturoja piedāvāto mācību saturu. Pasākuma apmeklētāji varēja izmēģināt, cik apjomīga un smaga ir militārā soma, praktiski vērot, kā modelei tiek veidots grims, iemēģināt roku vīriešu tauriņu šūšanā, gatavot veselīgas konfektes un iepazīt darbu ar meža mašīnu simulatoru.

Tāpat bija iespēja klātienē vērot restauratora darba procesu, salvešu locīšanas un viesmīlības paraugdemostrējumus, iepazīt lodēšanas stacijas iespējas, programmēšanas spēli, pasākuma noslēgumā nodegustējot arī izsmalcinātas, profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu gatavotas uzkodas.

Pasākumu apmeklēja 142 skolēni no Jelgavas pilsētas, Jelgavas novada, Dobeles pilsētas un Dobeles novada, kā arī Rīgas skolām. Dalībnieku vidū bija arī 54 pieaugušie (skolotāji, vecāki, karjeras konsultanti u. c.).

 

 

Galerija

Domājot par profesionālo izglītību
Atgriezties