Jelgavas ēdināšanas un viesmīlības nozares asociācija tiekas ar nozares pārstāvjiem

9. aprīlī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) sadarbībā ar Jelgavas Ēdināšanas un viesmīlības nozares asociāciju organizēja tikšanos ar šīs nozares pārstāvjiem, pārrunājot biedrības mērķus, aktuālākos risināmos jautājumus un sadarbības iespējas.

Pasākumu atklāja ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone. To vadīja Jelgavas Ēdināšanas un viesmīlības nozares asociācijas valdes locekļi – restorāna “Chocolate & Pepper” līdzīpašniece Diāna Alksne, ēdināšanas uzņēmuma “Silva” vadītāja Sandra Blūmane un Abgunstes muižas saimniece Asnāte Avotniece.

Sākumā klātesošie tika iepazīstināti ar biedrības mērķiem – nozares uzņēmumu interešu pārstāvniecība pašvaldību un nacionālā līmenī; pasākumu organizēšana (piemēram, “Baudēšanas festivāls 2025”); dalība projektos, tālākizglītībā, pieredzes apmaiņā u. tml.

Dalībnieki noskaidroja, ka pašlaik asociācijā ir 16 biedri, kas piedalījušies tās dibināšanā, taču tika uzsvērts, ka biedrībai var pievienoties ikviens šīs nozares pārstāvis – arī interesenti, kas darbojas ārpus Jelgavas valstspilsētas un novada robežām.

Turpinājumā Diāna Alksne iepazīstināja ar plānotajiem biedrības darbiem – tostarp sadarbības veidošana ar Jelgavas reģionālo tūrisma centru, Jelgavas un tās novada pašvaldībām, izglītības iestādēm un LIAA.

Asociācijas valdes locekļi akcentēja būtisku aspektu – biedrības uzdevums iekļauj ne tikai attīstības veicināšanu savā pārstāvētajā nozarē, bet arī labuma sniegšanu sabiedrībai, to izglītojot, informējot par aktualitātēm un veicinot nozares pieejamību plašākā mērogā.

Pasākuma dalībnieki dalījās savā pieredzē un redzējumā par problēmjautājumiem, kas ēdināšanas un viesmīlības jomā būtu jārisina – ēnu ekonomikas apkarošana, PVN likmes samazināšana ēdinātājiem, sezonalitātes ietekme uz šo sfēru, Jelgavas un tās novada  gastronomijas tūrisma pilnveide u. tml.

Šo un citu jautājumu dēļ ēdināšanas un viesmīlības jomas pārstāvji tika aicināti sadarboties gan nozares iekšienē, gan arī plašākā spektrā. Asociācijas dalībnieki informēja par dažādām iecerēm, kuru īstenošanā nepieciešama šīs jomas profesionāļu iesaiste un līdzdarbība. Kā piemēru var minēt biedrības plānoto darba grupu izveidi, kas mērķtiecīgi strādās finanšu un ekonomikas, sabiedrisko attiecību veidošanas, projektu rakstīšanas un citos virzienos.

Klātesošie tika iepazīstināti ar zīmola “tasteJelgava” izveidi un Jelgavas Ēdināšanas un viesmīlības nozares asociācijas mājaslapu tastejelgava.lv, kurā ietverta informācija par biedrības darbību, statūtiem, saziņas iespējām. Tāpat mājaslapā var iepazīties ar pašreizējo biedru sarakstu un ērti pievienoties biedrībai, aizpildot iesniegumu par uzņemšanu. Pieteikties dalībai asociācijā varēja arī šī pasākuma noslēgumā – daži no dalībniekiem šo iespēju izmantoja.

Informējam, ka Jelgavas Ēdināšanas un viesmīlības nozares asociācija ir dibināta 2024. gada 1. februārī, un tās darbība saistīta ar šīs nozares attīstības veicināšanu Jelgavas valstspilsētā un Jelgavas novadā.

 

Galerija

Jelgavas ēdināšanas asociācijas tikšanās
Atgriezties