Uzsākta pieteikšanās festivālam “Mehatrons 2024” un izstādei “Minox Zemgale 2024”

6. septembrī Jelgavā, Pasta salā, no plkst. 13.00 līdz 18.00 norisināsies ikgadējais tehnikas un inovāciju festivāls “Mehatrons 2024”.

Savu dalību ar individuāliem stendiem festivālā aicināti pieteikt:

  • metālapstrādes un citu inženierzinātņu nozaru uzņēmumi;
  • augstskolas, kur tiek sagatavoti nākotnes biozinātņu un tehnoloģiju speciālisti;
  • profesionālās un vispārējās izglītības iestādes;
  • tehniskās jaunrades centri un biedrības;
  • amatnieki, kuru darbība ir saistīta ar metālapstrādi, inženierzinātnēm un tehnisko jaunradi.

Tradicionāli pasākuma laikā notiks profesionālo metinātāju konkurss. Metinātāji, kuri gatavi apliecināt savas darba prasmes konkursā, aicināti pieteikties līdz 3. septembrim, rakstot pa e-pastu metalapstrade@zrkac.jelgava.lv vai sazinoties ar Metālapstrādes mācību centra vadītāju Arti Broņku pa tālruni 27800576.

Festivāla laikā norisināsies arī izgudrojumu un inovāciju izstāde – konkurss “Minox Zemgale 2024”, kuras mērķis ir veicināt izgudrotājdarbību Latvijā un sekmēt izgudrojumu praktisku ieviešanu dzīvē. Izstādē var piedalīties ikviens interesents, kurš ir radījis kādu jaunu tehnisku risinājumu, inovatīvu produktu vai pakalpojumu – dalībai nav nedz vecuma, nedz arī citu ierobežojumu. Visi izstādes dalībnieki vienlaikus piedalīsies konkursā, kura uzvarētājus noteiks apmeklētāju balsojums. Izstādi rīko ZRKAC sadarbībā ar Latvijas Izgudrotāju biedrību, “CONNECT Latvija”, Latvijas Zinātņu akadēmiju un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļu (TEPEK).

Pieteikties dalībai izstādē “Minox Zemgale 2024” var, aizpildot pieteikuma formu šeit. Pieteikumā jānorāda: dalībnieka/-u vārds, uzvārds; izgudrojuma nosaukums; īss izgudrojuma apraksts; cik liela platība (kvadrātmetros) nepieciešama; vai un kāds elektrības pieslēguma veids ir vajadzīgs.

Šoreiz, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, festivāls “Mehatrons 2024” notiks piektdienā no plkst. 13.00 līdz 18.00. Visas dienas garumā interaktīvā veidā klātesošie varēs iepazīt inženierzinātņu, metālapstrādes un mašīnbūves nozari, noskaidrot izglītības iespējas šajos virzienos un piedalīties dažādās aktivitātēs, kas rosina interesi par eksaktajām zinātnēm un jaunradi.

Īpaši aicinām pasākumu apmeklēt ģimenes ar bērniem, skolēnus, klašu grupas, pedagogus un studentus.

Pieteikties dalībai festivālā “Mehatrons 2024” un izstādei “Minox Zemgale 2024” var līdz 26. augustam:

 

Atgriezties