Jelgavas iedzīvotāji noskaidro sadarbības iespējas pārtikas pakomātu un virtuālā tirgus izmantošanā

13. augustā Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) norisinājās seminārs “Sadarbības spēks – kā sabiedrība un uzņēmēji pārveido pārtikas ķēdi” par pārtikas pakomātu sniegtajām iespējām un infrastruktūras attīstības iespējām Jelgavā.

Pasākumu vadīja SIA “IziPizi” valdes loceklis un līdzdibinātājs Rolands Dzenis, iepazīstinot ar pārtikas piegādes platformas “Izipizi.lv” un virtuālās tirgus platformas “Svaigi.lv” darbību.

Klātesošie uzzināja, ka virtuālais tirgus “Svaigi.lv” radīts, lai savienotu Latvijas saimnieku, tā produktu un pircēju, kuram produkti radīti, savukārt pārtikas pakomātu ieviešanas mērķis ir veicināt pārtikas un nepārtikas ražotāju produkcijas pieejamību visā Latvijā. Tādējādi abi minētie risinājumi ļauj īstenot drošu un ērtu pārtikas piegādes un e-komercijas īstenošanu, kas paver jaunas sadarbības iespējas kā ražotājiem, tā piegādātājiem.

Semināra dalībnieki noskaidroja dažādus iespējamos sadarbības veidus – kā pārtikas ražotājiem un piegādātājiem, tā arī pārtikas pakomātu franšīzes partneriem.

Rolands Dzenis informēja par šādām sadarbības iespējām:

  • Kravu un paciņu piegāde vides vai kontrolētā temperatūras režīmā +6 °C un –18 °C. Piegāde – tiešajiem pircējiem, veikaliem, noliktavām, restorāniem.
  • Pārtikas pakomāti un sūtījumu apmaiņas punkti. Termoskapīši sūtījumu nodošanai vai pašapkalpošanās noliktava sūtījumu nodošanai/pāradresācijai.
  • E-komercijas pakalpojums, “Svaigi.lv” ievietojot savu produkciju pārdošanai;
  • Noliktavas, komplektēšanas pakalpojumi.

Pasākumu apmeklēja uzņēmēji, mājražotāji un pašvaldības pārstāvji, noskaidrojot, ka šobrīd “IziPizi” punkti atrodas Dundagā, Tukumā, Ikšķilē, Rīgā, Valmierā un Taurenē. Rolands Dzenis pauda cerību, ka drīzumā arī Jelgavā varētu tikt izvietots pārtikas pakomāts, kas pilsētas iedzīvotājiem sniegtu iespēju nosūtīt un saņemt zemnieku un mājražotāju produkciju no visas Latvijas.

 

 

Atgriezties