Karjeras nedēļā Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas audzēkņi izzina mūžizglītības nozīmi

10. oktobrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) viesojās Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas 4. a klase, lai Karjeras nedēļas ietvaros iepazītu šīs iestādes izglītības iespējas ikvienam.

Skolēni  uzzināja par mūžizglītības nozīmi, guva ieskatu ZRKAC plašajā mācību piedāvājumā, noskaidroja, ka šajā iestādē pašlaik mācās cilvēki vecumā no 5 līdz gandrīz 90 gadiem, devās ekskursijā pa ZRKAC telpām un piedalījās izzinošās aktivitātēs.

Tehnoloģiju vidusskolas audzēkņi apmeklēja Zaļo bibliotēku, iepazīstot grāmatu un periodisko izdevumu krājumu, ārstniecības telpaugu kolekciju, uzzinot par ZRKAC garšaugu dārziņu un paši iesaistoties garšaugu atpazīšanas spēlē.

Pēc tam visi devās iepazīt Resursu centru, kurā darbojas prototipēšanas darbnīca. Skolēni aplūkoja un uzzināja par dažādām iekārtām (griešanas ploteris, 3D printeris, izšūšanas, lāzergravēšanas, vakuuma termoformēšanas, platformāta drukas iekārta, virtuālās realitātes brilles), kas pieejamas izmēģināšanai ikvienam Jelgavas iedzīvotājam. Kopīgi tika izspēlēta interaktīva spēle un izmēģinātas 3 D brilles.

Turpinājumā bija iespēja piedalīties dabaszinību eksperimentā, veidojot milzu burbuļus, savukārt datorklasē tika veidoti zīmējumi, kas pēcāk pārtapa animācijas fragmentos.

Noslēgumā skolēni iesaistījās rotaļā, kas pilnveidoja sadarbības prasmes, stratēģisko domāšanu un rīcības plānošanu vairākus soļus uz priekšu.

 

Galerija

Jelgavas tehnoloģiju vidusskolas vizīte Karjeras nedēļā
Atgriezties