Zaļie rīti pulcē Jelgavas skolēnus zaļo prasmju apguvei

2024./2025. mācību gadā Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) turpina organizēt Zaļos rītus bērniem, un 10. oktobrī uz šādu nodarbību Zaļajā bibliotēkā viesojās divas Jelgavas Paula Bendrupa pamatskolas 2. klašu audzēkņu grupas, gūstot vērtīgas zināšanas par augiem un dzīvniekiem.

Skolēnu viesošanās sākās ar Zaļās bibliotēkas apmeklējumu, iepazīstot telpas, uzzinot par bibliotēkas darbības konceptu un gūstot informāciju par tajā pieejamo grāmatu un periodisko izdevumu klāstu, kas ietver vides ilgtspējas un zaļā dzīvesveida tēmas. Pasākumu vadīja ZRKAC Zaļās bibliotēkas vadītāja Kristina Badjanova.

Skolēni iepazinās ar ārstniecības telpaugu kolekciju un uzzināja par ZRKAC pagalmā ierīkoto garšaugu un ārstniecības augu dārziņu. Tāpat visiem bija iespēja piedalīties interaktīvā spēlē, atpazīstot garšaugus un ārstnieciskos augus.

Pēcāk skolēni iesaistījās „FasTracKids Fundamentals” mācību programmas nodarbībā, iepazīstot augu un dzīvnieku valsts daudzveidību. Katram skolēnam bija iespēja doties pie interaktīvās tāfeles un veikt uzdevumu, kurā dzīvnieki bija jāatšķir no augiem. Nostiprinot iegūtās zināšanas, bērni veidoja dzīvnieku un augu tematiskās aproces.

Noslēgumā skolēni tika aicināti izveidot savu zaļo “mājdzīvnieku” jeb zāles galvu, kurai pēc ievietošanas ūdenī un regulāras aplaistīšanas izaug zāles mati. Tā tapšanas gaitā tika izskaidrots process, kā sēkliņa pārtop augā, vienlaikus mudinot bērnus visas gūtās zināšanas par augu kopšanu turpmāk īstenot klasē, rūpējoties un regulāri aplaistot izveidoto “mājdzīvnieku”.

Zaļie rīti ir bērnu mērķauditorijai paredzētas nodarbības, kuru laikā skolēni uzzina par dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar ekoloģiju, cilvēka un ekosistēmas mijiedarbību, saikni starp ekosistēmas un cilvēka labklājību, vienlaikus rodot izpratni par ilgtspējīgas saimniekošanas principiem un to nozīmi ikviena dzīvē.

 

Galerija

Zaļais rīts 10.10.2024.
Atgriezties