Aicina 3.–4. klašu skolēnus pievienoties “STEM junioriem” nodarbībām

Aicinām pievienoties jaunus dalībniekus “STEM junioriem” nodarbībām 3 –4. klašu skolēnu grupā, kurā atbrīvojušās dažas vietas.

“STEM junioriem” nodarbības notiek Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) vienu reizi nedēļā – otrdienās plkst. 16.30–17.45 (3.–4. klases 1. grupa) un trešdienās plkst. 16.30–17.45 (3.–4. klases 2. grupa).

Pieteikt 3.–4. klašu skolēnus nodarbībām var, rakstot uz e-pasta adresi sanita.sabanska@zrkac.jelgava.lv vai zvanot pa tālruni 63012152, 29102645.

Informējam, ka “STEM junioriem” nodarbības plānotas laika posmā no 2024. gada 24. septembra līdz 2025. gada 14. maijam. Dalība tajās skolēniem ir bez maksas.

“STEM junioriem” ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldības mērķprogramma 1.–4. klašu skolēniem, kas ietver izglītošanu četrās disciplīnās – dabaszinību, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas jomā. Mācību process norit radošā vidē, STEM mācību priekšmetus apgūstot integrētā veidā, kas skolēniem palīdz izprast atsevišķu tēmu savstarpējo saistību un mijiedarbību.

Katrā klašu grupā darbojas 15 skolēni, kas procesa gaitā pēta problēmu, meklē iespējamos risinājumus, veic aprēķinus, izstrādā, veido iecerēto darbu, veic eksperimentus, gūst secinājumus un prezentē sasniegtos rezultātus.

Praktisku uzdevumu veidā skolēni gūst jaunas zināšanas, pilnveido pētnieciskās prasmes, attīstīta kritisko domāšanu, mācās sadarboties, pilnveido sociālās un emocionālās prasmes, kā arī izpauž un rosina zinātkāri.

 

Atgriezties