Sākums › E-sabiedrībai › Ziņas e-sabiedrībai
Aktualitātes e-sabiedrībai
Digitālās nedēļas pasākumi Jelgavā un ZRKAC

Sniedzot iespēju pilsētas iedzīvotājiem bez maksas apgūt un attīstīt jaunas digitālās prasmes, Jelgavā no 13. līdz 18. maijam norisināsies Digitālās nedēļas pasākumi, kas būs paredzēti dažādām mērķauditorijām. Digitālā nedēļa tiek organizēta "ALL Digital Weeks...

Lasīt vairāk

Notikumu atskats
AQ treniņš – palīdz pielāgoties pārmaiņām un rast jaunus risinājumus

13. februārī ZRKAC norisinājās bezmaksas iepazīšanās nodarbība “Māksla baudīt pārmaiņas: AQ treniņš”, kurā Baltijā vienīgā AQ praktiķe Elīna Biseniece dalījās zināšanās par pielāgošanās intelektu, savukārt klātesošie iesaistījās praktiskos un domāšanas... Lasīt vairāk »

Projekta “Zaļās prasmes zaļākai dzīvei” dalībnieki gatavojas mācību materiālu aprobācijai

Nordplus projekta “Zaļās prasmes zaļākai dzīvei” (Nr. NPAD-2021/10011) partneri tikās Valgas profesionālās izglītības centrā (Igaunija), lai pārrunātu jautājumus saistībā ar nākamo projekta posmu – pieaugušo izglītības skolotāju apmācību un mācību materiālu... Lasīt vairāk »

Erasmus+ projekta "Digitāli klimatam" starptautiskās apmācības Jelgavā

No 20.-22. aprīlīm Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā norisinājās starptautiskās apmācības Erasmus+ projektā “Digitāli klimatam” Nr. 2021-1-LV01-KA220-SCH-000029630. Mācību mērķis bija apgūt digitālā mācību materiāla izstrādes metodoloģiju, pilnveidot... Lasīt vairāk »

Digitālā 2022 nedēļa noslēgusies

No 21. līdz 25. martam visā Latvijā jau trīspadsmito reizi norisinājās Eiropas Digitālā nedēļa. Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) piedāvāja aktivitātes jauniešiem, pedagogiem, uzņēmējiem, senioriem un citi interesentiem gan tiešsaistes formātā, gan klātienē. Dalībnieki... Lasīt vairāk »

Drošība ir nepārtraukts process, nevis kampaņa

24. martā Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs sadarbībā ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju (CERT.LV) organizēja bezmaksas tiešsaistes semināru “Mēs un internets – 2022”. Semināru vadīja Egils Stūrmanis no CERT.LV.... Lasīt vairāk »

Izveidota digitālo prasmju un darba platforma

Lai palīdzētu pārvarēt digitālo prasmju plaisu Eiropā, Eiropas Komisija sadarbībā ar nozari ir izveidojusi Digitālo prasmju un darba platformu (Digital Skills and Jobs platform), kas ir jauna informācijas, iniciatīvu un resursu apkopojumu mājvieta digitālo prasmju jomā  Eiropā. LIKTA... Lasīt vairāk »