SākumsKursu katalogsPedagogu profesionālā kompetence › Mākslīgais intelekts
Mākslīgā intelekta iespēju pielietojums pedagoga darbā
        

Pedagogiem, kuri vēlas apgūt jaunas metodes un tehnoloģijas, pilnveidojot mācību procesu ar mākslīgā intelekta iespējām. Mākslīgais intelekts (MI) ir tehnoloģija, kas var ievērojami uzlabot skolotāja darbu un veicināt mācību procesa inovāciju. Tā ir neizbēgama izglītības vides sastāvdaļā, kas nevis nākotnē ienāks, bet ko jau aktīvi izmanto gan skolēni, gan pedagogi, tāpēc MI rīku pārzināšana ir 21. gs. aktuāla prasme katram pedagogam.


Mācību rezultāts

Programma ietver 12 mācību stundu kursu, kuru var apgūt visu kopā, vai sadalot atsevišķos moduļos:

  1. modulis. OpenAl ChatGPT pielietojums pedagoga ikdienā, 4 mācību stundas. Šis modulis dod iespēju apgūt zināšanas par mākslīgo intelektu un tā praktisko pielietojumu mācību procesā. Tas pedagogam palīdzēs sagatavot metodiskos uzskates, izdales un interaktīvos mācību materiālus, sniegs priekšrocības, atvieglos ikdienas darbu, palīdzēs radīt efektīvāku, interesantāku un inovatīvāku mācību vidi. OpenAI ChatGPT ir viens no vadošajiem mākslīgā intelekta rīkiem, kas spēj atbildēt uz jautājumiem, izveidot diskusijas un sniegt personalizētu informāciju.
  2. modulis. Uz spēlēm balstītu apmācības platformu iespējas, 4 mācību stundas. Šī moduļa mērķis ir sniegt skaidru priekšstatu par to, kā izmantot Kahoot! un Miro, lai radītu aizraujošus, izglītojošus un interaktīvus mācību materiālus. Kahoot! ir globāla izglītības platforma, kas ļauj izveidot jautras, interaktīvas mācību spēles. Apmācības laikā pedagogi apgūs prasmes izveidot savas Kahoot! spēles, gūs izpratni, kā šī platforma var atbalstīt mācību mērķus, un iegūs praktiskas zināšanas, pieredzi. Miro platformas apguves laikā izveidosim koplietošanas paneli, kur izmēģināsim prāta vētras un ideju (brainstorming and ideation) definēšanu.
  3. modulis. Koplietojuma interaktīva apmācību un pārbaudes satura izstrāde, 4 mācību stundas. Šis modulis ļauj uzzināt, kā izveidot dinamisku, interaktīvu mācību un pārbaudes saturu, kas ir pievilcīgs, iesaistošs un vienkārši koplietojams no jebkura datora. Moduļa laikā pedagogi iepazīsies ar H5P un Lumi platformām, kas sniedz iespējas radīt daudzveidīgus, interaktīvus mācību materiālus. Iemācieties veidot interaktīvas prezentācijas, skaidrojošos video, testus un citas multimediju mācību materiālus, kas uzlabo skolēnu izpratni un iesaisti mācību tēmas apguvē. Pedagogi apgūs, kā koplietot materiālus, ļaujot citiem pedagogiem izmantot un pielāgot resursus. Tas palīdzēs veidot efektīvu sadarbību un resursu dalīšanu pedagogu starpā.

Mācību procesa norise

Mācības notiek klātienē vai attālināti – tiešsaistes režīmā.

Mācību ilgums: 12 mācību stundas (3 nodarbības). 1 mācību stundas ilgums - 45 minūtes.


Maksa

Vienai personai grupā: EUR 95.00 (12. mācību stundu kurss)

Vienai personai par 1 moduli|: EUR 34.00 (4 mācību stundu kurss)


Informācija un pieteikšanās

tālr.: 63082101, 63012158, 26602618;
e-pasts: talakizglitiba@zrkac.jelgava.lv
www.zrkac.lv; Svētes iela 33, Jelgava, LV-3001

 

Atgriezties