Publiskā runa un lietišķās komunikācijas treniņš
        

Valsts un pašvaldību iestāžu un kapitālsabiedrību vadītāju profesionālās kompetences pilnveide publiskās runas prasmju pilnveidei: kā iegūt un ilgstoši noturēt auditorijas uzmanību un palikt šīs auditorijas atmiņā uz ļoti ilgu laiku.


Mācību rezultāts

Kursā apgūtās tēmas:

  • Kā izstāstīt ideju viegli un saprotami. Prasme izteikties lakoniski, tai pat laikā nezaudējot galveno, ir īpaši svarīga komunikācijas prasme profesionālajā vidē. Dalībnieki iemācīsies strukturēt savu runu, lai tā būtu loģiska un skaidra,formulēs savas komunikācijas galveno mērķi un, pielietojot dažādus komunikācijas instrumentus, sasniegs izvirzīto mērķi visprecīzāk.
  • Kā iegūt un noturēt uzmanību + balss. Dalībnieki apgūs vairākas auditorijas uzmanības piesaistīšanas metodes, tai skaitā online vidē. Kā un kāpēc runās veidojas monotonitāte, paņēmieni, kā no tās izvairīties. Satura neparedzamība prezentācijās kā efektīvs paņēmiens, lai publikai radītu intrigu un iedarbinātu fantāziju. Kā izmantot balsi kā papildus instrumentu, lai noturētu uzmanību un veidotu interesantu stāstījumu.
  • Neverbālā komunikācija. Ķermeņa valodas nianses un noslēpumi, lai auditorija pēc iespējas vairāk uzticētos runātājam un atcerētos saņemto informāciju. Pārliecināta stāja, žesti, kustības uz skatuves – praktiski tiks  apgūti paņēmieni, kā radīt publikai pārliecinošu līdera tēlu.
  • Kinematogrāfijas triki omline videi. Lai veiksmīgi varētu komunicēt online formātos, ir jāņem vērā vairāki noteikumi, kas padarīs online prezentācijas kadrējumu dinamiskāku un interesantāku:
    • Dinamisks kadrējums, tā veidošana;
    • Gaismošana;
    • Kompozīcijas likumi;
    • Slaidu izvēle;
    • Fons, auditorijas krāsu uztveres psiholoģiskās nianses;
    • Kadra dziļums, u.c..
  • Argumentācija. Spilgti apraksti, metaforas un salīdzinājumi, lai prezentējamie argumenti pēc iespējas vairāk pārliecinātu un iedvesmotu. Jauni, unikāli veidi, kā informāciju pasniegt atmiņā paliekoši, pārliecinoši un spilgti. Dalībnieki apgūs radošu domāšanas veidu, kā uz problēmām un faktiem skatīties no citas perspektīvas, radot oriģinālus un spēcīgus argumentus.

Kursa ieguvumi:

  • Apgūtas prasmes mērķtiecīgai un pārliecinošai komunikācijai: uzstāties publikas priekšā spilgti, pārliecinoši un argumentēti (arī online vidē).
  • Izpratne par to, kas ir efektīva publiska runa.

Metodes: interaktīvas lekcijas. Publiskās runas treniņi, analīze.

Lektors: Viesturs Meikšāns, profesionāls teātra un operas režisors ar vairāk nekā 30 iestudējumiem Latvijā un Krievijā. Strādā ar vadošajiem Latvijas teātra un operas māksliniekiem jau 15 gadus, vairākkārtējs Spēlmaņu nakts, Lielās mūzikas balvas un Dienas kultūras balvas laureāts. Ieguvis divas augstākās izglītības – mārketingā un teātra mākslā, kā arī darba pieredzi vienā no pasaules TOP 5 auditorkompānijām. TEDx Riga publiskās runas konsultants.


Mācību procesa norise

Mācības notiek klātienē.

Semināra ilgums - 8 akad. stundas. 1 akad. st. ir 45 minūtes. Norise tiek organizēta 2 semināros, katrā pa 4 akad. st. Dalībnieku skaits grupā: 10 - 12 personas. Semināra norises laiks pēc vienošanās. Iespējama semināra tematikas personalizācija, atbilstoši konkrētas grupas mācību vajadzībām.


Maksa

Vienai personai grupā: EUR 289 .00 (cenā iekļautas kafijas pauzes un materiāli)


Informācija un pieteikšanās

tālr.: 63082101, 63012159, 29222737;
e-pasts: talakizglitiba@zrkac.jelgava.lv
www.zrkac.lv; Svētes iela 33, Jelgava, LV-3001

Atgriezties