Empower65: digitālo prasmju apguve senioriem un to iesaiste brīvprātīgajā darbā

Projekts atbalstīts īstenošanai ES “Erasmus+ programmas  (KA210-ADU) pieaugušo izglītības sektora 2024. gada projektu konkursā. 

 

Projekta mērķis - veicināt senioru vecumā no 65 gadiem integrēšanu sabiedrībā, apgūt digitālās prasmes un dalīties savās zināšanās ar citiem senioriem, iesaistoties brīvprātīgo darbā.

Plānotais projekta īstenošanas laiks: 2024. gada 1. septembris līdz 2025. gada 31. decembris.

Projekta vadošais partneris ir NVO “Senioru pasaule” (VšĮ Pasaulis senjorams) (Lietuva), un trīs partneri: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (Latvija), Biedrība "ALTUM" (Latvija) un UAB MLM1 (Lietuva).

Projekta numurs: 2024-1-LT01-KA210-ADU-000250298

Projekta kopējais finansējums: 60,000 EUR

Projekta aktivitātes:

  1. Izstrādāt mācību programmu senioriem datorprasmju apguvei, kas iekļauj atmiņas trenēšanas vingrinājumus un spēļu elementus.  
  2. Īstenot izstrādāto mācību programmu senioriem datorprasmju apguvei.
  3. Izstrādāt atmiņas trenēšanas vingrinājumus, spēļu elementus un mācību materiālus, kas var tikt pielāgoti un izmantoti dažādās izglītības iestādēs.
  4. Veidot un stiprināt senioru brīvprātīgo tīklojumu, lai veicinātu senioru aktīvu līdzdalību un iekļaušanos vietējās kopienas dzīves aktivitātēs.
  5. Izplatīt projekta rezultātus, aicinot izglītības iestādes izmantot projekta laikā izstrādātos materiālus un projektā gūto pieredzi.

Projekta rezultāti:

  1. Izstrādāta mācību programmu senioriem datorprasmju apguvei ar atmiņas trenēšanas vingrinājumiem, spēļu elementiem.
  2. Īstenota mācību programmu senioriem datorprasmju apguvei.
  3. Izveidots un stiprināts senioru brīvprātīgo tīklojums, lai veicinātu senioru aktīvu līdzdalību un iekļaušanu vietējās kopienas dzīves aktivitātēs.
  4. Pieredzes nodošana, aicinot izglītības iestādes izmantot projekta laikā izstrādātos materiālus un projektā gūto pieredzi.
     

Projekta koordinators: Inese Rumjanceva, inese.rumjanceva@zrkac.jelgava.lv, 63012158

 

Atgriezties